Saldu – būtinai nesveika?

2017-07-18 17:00:00  

Šiais laikais greitas gyvenimo tempas nepaliaujamai mina ant kulnų, taip sukurdamas stresą bei chaotiškas mintis, kurios neleidžia tinkamai sutelkti dėmesio ir kokybiškai atlikti dienos darbų. Šios problemos tiesiogiai sąveikauja su mūsų sveikata, kas lemia energijos trūkumą ir emocinį išsekimą. Tačiau, mokslininkai teigia, kad viso to galima išvengti vos su vienu ar keliais gabalėliais juodojo šokolado.

Ilgą laiką buvo manoma, kad šokoladas turi neigiamą poveikį sveikatai, bet naujausi tyrimai įrodė, jog mažas šokolado kiekis kasdien, gali pasitarnauti kaip vaistas, o ne klastingas nuodas. Šiame straipsnyje aptarsime šokolado teikiama naudą, kurią galbūt išgirsite pirmą kartą.

Juodasis šokoladas teigiamai veikia širdį

Mokslininkai teigia, jog reguliarus šokolado vartojimas mažais kiekiais sumažina širdies ligomis sergančių žmonių mirties riziką iki 3 kartų.

Maistas smegenims

Juodajame šokolade gausu  teobromino. Ši medžiaga labai panaši į kofeiną savo struktūrą bei poveikiu. Jo veikliosios savybės padeda ilgiau išlaikyti dėmesio koncentraciją, gerina nervų sistemos funkciją bei palaiko gerą nuotaiką, darbingumą.

Jaunystės eliksyras

Mokslininkai teigia, kad vartojant juodąjį šokoladą kasdien,  oda apsaugoma nuo ultravioletinių saulės spindulių poveikio. Kaip žinia, saulės spinduliai yra vienas iš didžiausių odos senėjimo priežasčių, kuri skatina nepageidaujamų raukšlių atsiradimą. Šokolade esantys antioksidantai, lėtina odos senėjimą bei mažina odos vėžio atsiradimo galimybę.

Taigi, kas galėtų paneigti, kad šokoladas naudingas ne tik emociniam stabilumui, koncentracijai, bet ir sveikatai bei grožiui. Tačiau, vartoti šokoladą vieną be įdomesnio pateikimo  mažai  ką ir be vilioja. Todėl siūlome išbandyti pasigaminti  gardžių šokoladinių triufelių, kurie nustebins ne tik jūsų kolegas darbe, bet ir šeimos narius ar artimuosius.

Šokoladinių triufelių receptas

Triufelių pagrindui reikės:

„Kauno Grūdų“ miltinio mišinio šokoladiniam  („brownie“)  pyragui

Įdarui reikės:

Miltų (½  stiklinės),

Rudojo cukraus (¼ stiklinės),

Sviesto (¼ stiklinės),

Pieno (2 valgomus šaukštus),

Vanilės ekstrakto (¼ valgomojo šaukšto),

Druskos (¼ valgomojo šaukšto),

Šokolado gabaliukų (¼ stiklinės).

Glaistui reikės:

Šokolado (200 g).

Gaminimas:

  1. Iš miltinio mišinio iškepkite šokoladinį pyragą. Išimkite iš kepimo formos ir iškočiokite 1cm storio pagrindą. Supjaustykite kvadratėliais.
  2. Įdarui paruošti suberkite miltus ant kepimo popieriaus ir pašaukite į orkaitę 180 laipsnių karštyje, 5 minutėm. Pašildytus miltus suberkite į indą ir sudėkite rudąjį cukrų, sviestą, pieną, vanilę, druską bei šokoladinius gabaliukus. Viską sumaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Įdėkite į šaldytuvą atvėsti.
  3. Atvėsusį įdarą išimkite iš šaldytuvo ir pradėkite formuoti mažus rutuliukus.
  4. Rutuliuką dėkite ant kvadratinio šokoladinio pagrindo, tada suformuokite triufelį. Tą patį darykite su likusiais.
  5. Ištirpinkite šokoladą ir apliekite juo triufelius. Galite pabarstyti mėgstamais pabarstukais.