5 nekaloringos salotos, kurios saugos tavo figūrą

2018-11-18 06:26:00  

Išrinkome tau net penkias gardžias idėjas salotoms, kurias rinkdamasi net ir po šeštos valandos saugosi savo figūrą. Šios salotos - sočios, skanios, nesunkiai paruošiamos ir, svarbiausia - nekaloringos. Tavęs laukia tikra vitaminų ir organizmui naudingų medžiagų bomba!

ŽIEMOS SALOTOS

Ingredientai:

  • 2 pastarnokai
  • 150 g trūkažolės
  • skardinė (340 g) žaliųjų pupelių
  • 1 skardinė (340 g) konservuotų ananaso gabaliukų
  • 50 g kumpio
  • 4 šaukštai aliejaus
  • 5 šaukštai raudonojo vyno acto
  • 2 šaukštai garstyčių
  • druskos,
  • pipirų

Paruošimas:

Pastarnokus supjaustykite kubeliais, suplėšykite trūkažolę. Pakepinkite kumpį, užpilkite acto. Sudėkite ananaso kubelius, garstyčias, pipirus, kitus ingredientus ir išmaišykite.

RAUDONŲJŲ PUPELIŲ SALOTOS

Ingredientai (6 asmenims):

  • 500 g mažų pomidorų
  • 1 žalia paprika
  • 1 ryšulėlis petražolių
  • 2 balti svogūnai
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 skardinė raudonųjų pupelių
  • 200 g kukurūzų
  • 4 šaukštai aliejaus
  • 1 džiovinta aitrioji paprika
  • žiupsnelis maltos kalendros
  • 1 šaukštelis kmyninio kumino
  • druskos,
  • pipirų,
  • maltos raudonosios paprikos


Paruošimas:

Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles, supjaustykite skiltelėmis. Kubeliais supjaustykite papriką. Sukapokite petražoles. Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Pupeles ir kukurūzus su kitomis daržovėmis ir prieskoniais suberkite į indą. Apšlakstykite aliejumi, petražolėmis, kitais prieskoniais. Jei norite, kad salotos būtų sotesnės, įtarkuokite sūrio. Prie šio padažo puikiai tinka tortilijos.

GAIVIOSIOS SALOTOS

Ingredientai:

  • 400 g gūžinių (tinka ir kitokios rūšies) salotų
  • 300 g agurkų
  • 300 g pomidorų
  • 1 skiltelė česnako
  • 2 šaukštai mėgstamo salotų acto
  • 4 šaukštai grietinės
  • druskos,
  • pipirų
  • 2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
  • žalumynų: petražolių, krapų

Paruošimas:

Česnaku ištrinti dubenį. Salotų lapus suplėšyti mažais gabaliukais. Agurkus supjaustyti griežiniukais, pomidorus - skiltelėmis. Sumaišyti actą su grietine ir žalumynais, prieskoniais. Salotos apšlakstomos padažu, aliejumi.

ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ SALOTOS

Ingredientai:

  • 1 žiedinio kopūsto galva
  • 1 virtas kiaušinis
  • 1 kiaušinio trynys
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 2 šaukštai grietinėlės
  • 2 šaukštai laiškinių česnakų
  • druskos
  • pipirų
  • garstyčių
  • cukraus
  • peletrūnų acto

Paruošimas:

Virkite kopūstą apie 20 minučių. Atvėsinkite ir supjaustykite. Sutrinkite kiaušinio trynį su prieskoniais, actu, grietinėle, susmulkinkite baltymą. Salotas apibarstykite laiškiniais česnakais.

SALOTOS SU BUROKĖLIAIS

Ingredientai (8 asmenims):

  • 350 g burokėlių
  • 75 ml obuolių sulčių
  • 50 g graikinių riešutų
  • 1 salotos gūžė
  • 1 raudonas svogūnas
  • 2 šaukštai obuolių acto
  • garstyčių
  • 1 šaukštas grietinėlės aliejaus
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Paruošimas:

Burokėlius supjaustykite kubeliais, patroškinkite aliejuje, pasūdykite, supilkite obuolių sultis, suberkite kapotus riešutus ir dar šiek tiek paskrudinkite. Pusžiedžiais supjaustykite svogūną, suplėšykite salotas, sumaišykite su burokėliais. Užpilkite actu, sumaišytu su prieskoniais, aliejumi ir grietinėle.