"Virtuvės mitų griovėjai" kuria kulinarinę laidą Vietname ir rengiasi išleisti modernų kulinarinį žurnalą

2013-03-15 10:30:00  

Visą kovo mėnesį Virtuvės mitų griovėjų” komanda keliaus po Aziją, o tiksliau – po Vietnamą, kur bus kuriamas jų pirmasis kulinarinių kelionių laidų sezonas. Naujo formato televizijos laidos jau prieš pat vasarą startuos TV3 ekranuose, o paraleliai ruošiama ir kita naujovė – storiausias ir modernaus dizaino kulinarinis žurnalas-albumas, kuriame svarbią turinio dalį užims kitu kampu pristatytomi išradingųjų kulinarų nuotykiai egzotiškoje šalyje. Iš viso Vietname keliauja septynių žmonių komanda, tarp kurių – kulinarai Alfas Ivanauskas ir Ali Gadžijevas bei knygos 7 ingredientai” fotografas Robertas Daskevičius.

 

Nuotrauka: paradismr.lt

 

Esminis dalykas, kuo šis TV laidų sezonas skirsis nuo kitų pasaulyje sukurtų panašių projektų yra tas, kad mes keliausime ne tik tam, kad atrastume naujų skonių ar dar geriau pažintume šalių, kurių virtuvės mums labiausiai patinka, maisto kultūras. Mūsų idėja yra sugriauti mitą, kad kitų šalių virtuvės yra labai tolimos lietuviškajai, todėl gamindami ir ragaudami kelionėse mes stengsimės papasakoti ir patarti, kaip gardžiausius egzotiškų virtuvių atradimus pritaikyti maistą gaminant Lietuvoje”, - pasakojo kulinaras Alfas Ivanauskas, kuris neslepia, kad artimiausiuose Virtuvės mitų griovėjų” planuose yra aplankyti tokius kraštus kaip Pietų Italija ir Prancūzija, Pietų Amerika ir, ko gero, darsyk sugrįžti į Aziją.

 

Vietnamas pirmajam kulinariniam kelionių sezonui buvo pasirinktas neatsitiktinai. Mes tikrai labai ilgai sprendėme, nuo kurios šalies pradėti, tačiau jau po kelių dienų filmavimų Vietname supratome, kad pasirinkimas buvo absoliučiai teisingas. Pirmiausia dėl to, kad, kaip patys vietnamiečiai sako,  jų virtuvė yra vadinama pasaulio virtuve”, nes čia galima atrasti viską, ką sugalvoji: visų įmanomų rūšių ypač šviežius vaisius ir daržoves, kurių dalies, beje, net nebuvome girdėję, neįtikėtiną žuvies ir jūros gėrybių asortimentą, bei, žinoma, gausybę šviežių prieskoninių žolių. Taigi čia atradome tikrai daug įkvėpimo kurti naujus receptus, kuriuos parodysime kartu su neįtikėtino grožio Vietnamo gamtos ir miestų vaizdais, - pasakojo kartu su Alfu Vietname keliaujantis kulinaras Ali Gadžijevas.

 

Nuotrauka: paradismr.lt

 

Lankydamiesi Šiaurės ir Pietų Vietname Virtuvės mitų griovėjai” planuoja užsukti ir į tokias vietas, kur tursitai dar nebuvo įžengę, ten ekspromtu įkurti kulinarines studijas ir jose gaminti patiekalus pagal jų pačių sukurtus receptus. Be abejo, maisto gaminimą gausiai pagardinsime įvairiomis azijietiškos virtuvės fantazijomis. Pavyzdžiui, banano lapas virs lėkšte patiekalo serviravimui, o valties sėdimoji dalis – stalu maisto gaminimui. Kasdien gimsta vis naujų idėjų ir improvizacijų, kurios toliau padeda mums griauti mitus ne tik tradicinėje virtuvėje,” – sakė A. Ivanauskas, ir dar pridūrė, kad daugumą jų kulinarinių kelionių sumanymų padeda įgyvendinti kartu su jais keliaujanti kelionių organizatoriaus Voyage-voyage” atstovė Ingrida Navickaitė.

 

Virtuvės mitų griovėjų” kulinarinių kelionių sezonas per TV3 bus pradėtas rodyti jau gegužės pabaigoje, o po to, planuojama, bus išleistas ir pirmasis jų kulinarinis žurnalas-albumas. Iki tol kulinarų komanda jau suplanavusi pavasarinį savo laidų sezoną TV3 ekrane: balandžio 1-ąją planuojama speciali tiesioginė Velykinė laida, o po jos kiekvieną savaitgalį bus pradėta rodyti rytinė tiesioginė kulinarijos laida. 

 

Nuotrauka: paradismr.lt

 

 

Nuotrauka: paradismr.lt

 

 

Nuotrauka: paradismr.lt

 

 

Nuotrauka: paradismr.lt